Puro seçiminiz, yakışınız, bağırsakişleminiz ve keyfine vardığınız tüm tatlar baştan sona size özeldir. Fakat yeniden de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç derece var! 1- Puro Seçimi Ben bu alfabemda günün her saatinde bağırsakmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu konuk edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Etme Halk konstrüksiyonı Karayip purolarda bağırsakmeden önce nemliliğini kontrol kılmak gerekir. Bu Toscanello bağırsakin makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı nem oranlarında bağırsakmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak bir zaman da tecrübe katılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz felaketle yakılır! Puro her mevsim evet bütan gazlı çakmak evet da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabilinden benzinli çakmaklar evet da mumlu kibritlerler kabilinden belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rabıta ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yaklaşan. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken kıvılcım puroya sütun bahsetme etmemelidir. Coşkun maviliği purodan bir zaman ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her canipı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemlemini çıbanardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 had eğimle, aleve tam bahsetme etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemlemi yaparken tüm ayak tabanığın yeksan yanması gerektiği bağırsakin puroyu aynı zamanda düzgün bir şekilde 360 had döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara gereğince bir zaman elan uzakta tutmanızda fayda var. çünkü, bu minval çakmaklar çok yüksekdür ve zait yaklaşan tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemlemi katıksız alevli çakmaklarla, bir zaman mevsim alabilir. Bu müddet size hengâm kaybı kabilinden nazarükebilir yalnız puro sabır ve emek icap. 5- İyi Yandığını Kontrolör Etme Şimdi puroyu ne yaktığınımızı kontrol edelim. Puroyu kızartma işlemleminden sonrasında elverişsiz çevirip utanmaünüze bir zaman yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe alım üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer tüm basamak kıpkırmızı ise yakma işlemlemini çıbanarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her canipı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm basamak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu gagaınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir iki ufak tefek nefes elan çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hoppaçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz bağırsakime hazır. Peki evet siz hazır mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkuzguni çıkuzguni bağırsakilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azından 40 saniye oyalanmak gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabilinden bağırsakmeye çhileışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı bağırsakimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı evetşasanız da, hızlı bağırsakmeye devam ederseniz, puro o kadar inciticilaşır ki hiç bağırsakilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara kabilinden ciğere çekilmez. Tütün belli belirsizçe ağıza doldurulur ve dilsiz alıcıların dumanla ikazlmasına onay verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartpostalın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden elan az rabıta gösterdiğinizin bir işlemaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun bağırsakin kürdan kabilinden bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim bağırsaktiğim Toscanello bağırsakin tekrar yakma iş oluşum etmez. Fakat oba konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda yaslılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

Eğer puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl ayrıca elan uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabilinden puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve pekâlâ şpeş olan 2 nizamı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın alev ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 had arasında olduğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Dar ortamında bu sıcaklığı yakalamanız az çok zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne evet da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza icap yoktur. Ama pekâlâ şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama âlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir iş ile mukabillaşmazsınız. Muhafaza âlemı sıcaklığında mahiyet iş âlemın itici değil zait har olmasıdır. Çünkü saklama âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama âlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Pekâlâ nem saklama âlemı sıcaklığına gereğince trampa gösterecektir ve bu yüzden de saklama âlemı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir alım geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca alım geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama âlemının alım geçirmemesi ve buna destelı olarak da kutu bağırsakindeki nem ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak bağırsakin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı sağlamlayacak pekâlâ alım geçirmeyen kutular evet da benzeri bir ortamdır. En âlâ humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ alım geçirmedikleri bağırsakin sair rakiplerine makro ayrım atarlar. Eğer puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.